NARUA | Alles wat je moet weten over Menorca Wandelen
23274
post-template-default,single,single-post,postid-23274,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Alles wat je moet weten over Menorca Wandelen

waw_travels_menorca_post_blog_nl

Alles wat je moet weten over Menorca Wandelen

Menorca is een eiland in de Middellandse Zee en hoort, samen met Mallorca, Ibiza en Formentera, tot de Balearen. Menorca is, na Mallorca, het grootste eiland van deze eilandengroep. Het unieke van Menorca: het is niet bekend bij het grote publiek. Er zijn geen hordes toeristen, geen feestgangers zoals in Ibiza, geen grote hotels en resorts. Het merendeel van de toeristen komen voor de prachtige stranden en het heerlijke weer naar het eiland. En ook voor wie wat meer wil, zijn er op het eiland veel bezienswaardigheden te vinden en activiteiten te doen. 

Op het eiland vind je voornamelijk kleinschalige boutique hotels en schattige witte huisjes met het typische toegangshek van Menorca dat overal hetzelfde is. En niet onbelangrijk: het eiland staat sinds 2006 in zijn geheel op de UNESCO, in de categorie biosfeerrservaat.

Het eiland is prachtig, verzorgd, natuurlijk, authentiek, groen, onaangetast en rustgevend. 

197 stranden


Het eiland is 700 km2 groot en je vindt er maar liefst 197 prachtige stranden! Variërend van brede zandstranden die voorzien zijn van alle gemakken tot kleine idyllische baaitjes, waarvoor je soms wel een uur moet lopen. Een ding hebben ze gemeen: het water is kraak- en kraakhelder. De lichtblauwe kleur steekt af mooi tegen het witte zand op het strand. De populairste stranden zijn te vinden in het zuiden en westen van het eiland. Daar vind je de stranden van Cala Macarelleta, Cala Mitjana, Cala Pregonda en Cala’n Bosch.

waw_travels_isla-menorca_cala_macarella

Het eiland is tevens beroemd om zijn 274 stenen monumenten die wijzen op het bestaan ​​van mensen op het eiland in de prehistorische periode, ze worden Talaiots genoemd.

Waw_travels_isla_menorca_talaiots_tatalti_de_dalt

Lokaal wordt er voornamelijk wijn en Mahón-kaas geproduceerd. Het eiland heeft tevens een rijke en gevarieerde flora met meer dan 900 bloeiende plantensoorten die hier groeien en maar liefst 17-soorten libellen en 30 vlindersoorten zijn op het eiland geregistreerd. De hoofdstad van Menorca is Mao, en beschikt over een eigen luchthaven. In het hoogseizoen gaan er vanuit Amsterdam bijna dagelijks rechtstreekse vluchten.

De Camí de Cavalls

De Cami de Cavalls is een oud pad van 185 km dat langs de gehele kust van het eiland Menorca wandelen. Vroeger werd het door militairen te paard gebruikt om de veiligheid van het eiland in de gaten te houden. Deze camino doorkruist geulen, rotsachtige gebieden en valleien. En het verbindt oude wachttorens, vuurtorens en loopgraven. Maar het allermooiste is het groot aantal stranden die je onderweg tegenkomt. Kleine baaitjes waar je in alle rust even kunt bijkomen van je wandeling. 

De hele Cami de Cavalls in Menorca is verdeeld in 20 verschillende etappes. 

Waw_travels_isla_menorca_cami_cavalls
Cami de Cavalls Menorca


waw_travels_cami_cavalls_señalización_estacas
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies